5 căi de a spune „Mulțumesc”

Mulțumesc

E vară și hainele subțiri și colorate încep să împânzească atmosfera. S-a dat startul la remarci frumoase și la ocheade. Complimentele ne decorează zilele cu zâmbete și acționează în creier mecanisme care declanșează producția de hormoni ai fericirii.

Ce facem însă atunci când nu știm să le acceptăm? Cu toții am fost în punctul ăsta. Cineva îți adresează un compliment și tu îi răspunzi cu un comentariu care te depreciază.

De ce nu putem accepta cuvintele frumoase și să mulțumim, pur și simplu? Ai da dovadă de narcisism dacă doar ai primi complimentul, fără a te împotrivi? De unde vine stigmatul acesta și cum îl putem schimba? Imaginează-ți cât de înălțător ar fi dacă ai începe să crezi în simplul act de bunătate care ți se oferă!

De ce trebuie să spui „Mulțumesc”?

Toată lumea are nevoie de cuvinte de încurajare, însă oricine se poate “dezumfla” dacă nu le accepți. Poți schimba acest proces negativ de gândire în doar câțiva pași. Nu se va întâmpla totul peste noapte. Însă, de fiecare dată când vei reuși, vei fi mai aproape de a înlătura dubiile legate de propria persoană și de a ajunge cu adevărat încrezător.

 1. Învață să recunoști ce îți creează rezistență la complimente. E vorba de o nesiguranță în a primi atenție? Orice ar fi, lasă în urmă vechile noțiuni.
 2. Dacă nu poți accepta complimentele la început, oferă și tu unul în schimb. Te vei simți bine și e un pas înainte față de a respinge cu totul cuvintele frumoase care ți s-au adresat.
 3. Doar spune “Mulțumesc!”. Este scurt și dulce și arată respect față de persoana care ți-a adresat complimentul.
 4. Observă cât de bine te simți după ce ai mulțumit. Când nu te pui singur la pământ, te simți bine. Doar nu e fizică cuantică.
 5. Doar făcând aceste lucruri, ai schimbat un obicei vechi. Ca orice alt obicei, cu cât îl vei practica mai des, cu atât mai natural îl vei percepe.

Așadar, ieși din casă și pregătește-te pentru o vară însorită și plină de zâmbete!

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

2 răspunsuri la “5 căi de a spune „Mulțumesc””

 1. Esti f.receptiv la vorbele frumoase atunci cand te simti bine.Casenfibra are cntraindicatii? spune:

  Esti foarte receptiv la vorbele frumoase atunci cand te simti bine.Casenfibra are contraindicatii?

 2. Andrei spune:

  Cel mai bun raspuns la un compliment este zambetul…nu ai cum sa dai gres cu asa ceva 🙂 negresit,raspunsul la un zambet,va fi intotdeauna tot un zambet

Lasă un răspuns