Ce alimente duc la constipaţie?

constipaţie

Aproape oricine s-a confruntat la un moment dat cu un episod de constipaţie.

Printre factorii adesea întâlniţi se numără dieta săracă în fibre, lipsa exerciţiilor fizice, anumite medicamente sau schimbarea obiceiurilor zilnice, cauzată de călătorii sau de un program de lucru agitat.

Alimente care duc la constipaţie

Când ai ieşit ultima dată triumfător dintr-un fast-food, sorbind din sucul acidulat, muşcând cu poftă dinttr-un burger şi ciugulind din porţia uriaşă de cartofi prăjiţi? Acest tip de mâncăruri este bogat în grăsimi şi sărac în fibre. Aşa că încetineşte procesul de digestie.

Lactoza este mai greu de digerat. Prin urmare, brânza, laptele sau îngheţata sunt adesea aduse în discuţie atunci când se vorbeşte despre constipaţie. Pe de altă parte însă, kefirul sau iaurtul chiar sunt indicate împotriva constipaţiei, pentru că nu conţin lactoză şi ajută procesul de digestie, datorită probioticelor.

Ajungem la o altă categorie… sensibilă: dulciurile. Un întreg carnaval de culori, forme, gusturi, texturi diferite. Acestea sunt glucide rafinate, cu un conţinut ridicat de grăsimi şi sărace în fibre. Nu e indicat să consumi în exces dulciuri, ba chiar ar fi bine să alegi un fruct în loc de o prăjitură.

Ciocolata este un afrodisiac. O bucurie a papilelor gustative. Şi un dulce moment de relaxare. Dar pare-se că mai şi constipă. Aşa că poate ar fi bine să mai reduci din consumul de ciocolată!

În ceea ce priveşte bananele, acestea sunt bogate în fibre şi potasiu şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Mai puţin cele verzi, care conţin o cantitate mai mare de tanin şi amidon. Acestea pot cauza contipaţie. Înainte de a consuma banane, este indicat să le laşi să se mai coacă sau să le alegi pe cele deja coapte.

Poţi afla mai multe despre dietă şi fibre de aici:

http://www.casenfibra.ro/dieta/

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns