Ce poţi vizita într-o vacanţă în Bulgaria

vacanţă

În tranzit sau ca destinaţie de vacanţă, Bulgaria te întâmpină cu staţiuni cochete sau cu aşezări pitoreşti, căţărate pe crestele munţilor.

Am ales 3 locuri mai puţin cunoscute pe care, dacă nu le-ai văzut încă, le poţi vizita cu prima ocazie:

Tyulenovo se află la cca 40 de km de Vama Veche. Dacă vrei să ai marea sub picioarele tale, la propriu, aici peisajul spectaculos sigur îţi va oferi adrenalina de care ai nevoie. Pereţi abrupţi de stâncă, valuri foşnind la câteva zeci de metri sub tine, un pod natural, săpat de apă, şine dispuse în evantai, pentru bărci. În plus, mai există şi un restaurant cochet, unde poţi gusta dintr-un peşte proaspăt şi poţi savura o cafea.

Kaliakra este un obiectiv mult mai cunoscut celor pasionaţi de călătorii. Înaintând pe ţărmul Bulgariei, vei da la un moment dat peste o cetate construită pe un promontoriu abrupt.

Numele „Kali Akra” înseamnă „bun adăpost”. Aici vei avea ocazia să admiri oglinda nesfârşită a apelor, în timp ce te plimbi prin cetate. Poţi admira grotele, zidurile groase, scările săpate în stâncă şi bisericuţa construită acolo unde pământul se sfârşeşte, lăsând loc mării.

Farmecul oraşelor cochete

Mergând mai departe de-a lungul litoralului, până spre Turcia, ţi se va deschide la un moment dat în faţa ochilor o privelişte inedită. Este vorba de un port. Aici sunt ancorate bărci şi vase de croazieră, o insulă profilată la orizont şi, mărginind ţărmul, un oraş care îmbracă o colină: Sozopol.

Din fosta colonie grecească Apollonia au mai rămas unele ruine. Şi intrarea în cetate. Peste acestea s-a suprapus un oraş care îşi păstrează farmecul de odinioară. Dai de clădiri impunătoare şi totodată rustice, din lemn sau piatră, bisericuţe ale căror ferestre sunt situate la nivelul solului, străduţe pavate care urcă, pieptiş, până în vârful dealului, unde se intersectează şi apoi coboară abrupt în mare. Un inel de promenadă înconjoară oraşul. Poţi să te plimbi seara, aproape de valurile care foşnesc în intuneric. Turnuri medievale străjuiesc clădirile.

Ca bonus, dacă vrei să ai parte de un apus spectaculos, restaurantele te vor îmbia cu o privelişte de la înălţime, cu o limonadă rece şi cu o bucătărie variată, cu influenţe greceşti.

Gata de vacanţă?

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Un răspuns la “Ce poţi vizita într-o vacanţă în Bulgaria”

  1. Adrian spune:

    Am fost placut surprins sa descopar Bulgaria asa cum o descrieti si tot ce pot sa spun e bravo lor pentru felul in care au reusit sa dezvolte turismul, oferind servicii de calitate, la preturi foarte bune.

Lasă un răspuns