Ai carte, ai parte de fericire!

carte

Dragostea pentru citit scade nivelul stresului cotidian.

Totodată,  încurajează gandirea pozitivă și fortifică prieteniile.

Atunci când citești, îi oferi creierului tău un alt fel de exerciții decât privitul la TV sau ascultatul muzicii la radio. Fie că citești un manual de instrucțiuni sau că te cufunzi într-un roman de aventură, ajuți creierul să se conecteze într-un mod aparte, foarte provocator.

Rush University Medical Center a publicat un studiu conform căruia adulții care petrec mai mult timp angrenați în activități creative sau intelectuale, precum cititul, au o rată de declin cognitiv cu 32% mai mică decât adulții care nu o fac. Așadar, oamenii care citesc au un creier mult mai tânăr. Iar ceea ce e de-a dreptul atrăgător e faptul că această minunată activitate „topește” nivelul cortizolului, hormonul stresului (conform unui studiu britanic).

Îmbogățindu-ți vocabularul, poți să îți îmbunătățești relațiile de orice fel și să socializezi cu noi categorii de oameni. Poveștile îți oferă perspective noi, perspective care îți pot schimba viața. Nivelul tău de empatie va crește, deoarece vei vedea lucrurile prin ochii altor oameni. Poate relațiile cu iubitul tău sau iubita ta se vor îmbunătăți, pentru simplul fapt că tocmai ai parcurs un roman despre relațiile de familie sau de dragoste.

Cu o carte îți mobilizezi și îți creezi propria lume. Cu cât mai mult te identifici cu unul dintre personaje, cu atât mai avid vei fi să acționezi. Pentru că poate vei dori să-i urmezi exemplul, mai ales dacă deznodământul este unul fericit. Sau vei ști să te ferești de potențiale pericole, în celălalt caz.

Delectează-te și creează momente fericite! Citește o carte!

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns