Constipaţia în 3 cuvinte

constipaţia

Am întrebat mai multe persoane, preponderent femei de toate vârstele, dar şi bărbaţi, cu ce cuvinte ar asocia constipaţia.

Regula a fost ca aceştia să spună, fără să stea pe gânduri şi să analizeze, 3 cuvinte care să definească ce simt ei atunci când sunt constipaţi. Doar 3. Obiecte, culori, senzaţii, sunete, orice.

Dacă iniţial mai toată lumea s-a blocat un pic, poate din timiditate, poate surprinsă de întrebare, ceea ce a urmat a fost un soi de refulare. Sau depresurizare.

Unii ne-au dat 3 cuvinte. Şi au mai găsit încă 5. Alţii au simţit nevoia să revină cu explicaţii detaliate, de parcă nu ar fi putut comprima starea şi efectele negative.

Groaznic. Nci mai mult, nici mai puţin, aceasta a fost una dintre definiţii. Te simţi groaznic.

Not fast, but so furious!

Alte cuvinte: starea de rău şi nervii pe care îţi vine să-i împarţi cu toate persoanele din jur. Să le oferi, aşa, darnic, câte o porţie din starea ta, doar ca să nu mai fie atât de senini şi fără griji. Sună cam machiavelic, nu?

Un bolovan, un pietroi, o stâncă în stomac, pe care le tot porţi cu tine la serviciu şi acasă. Aşa au caracterizat unii respondenţi modul în care simt ei constipaţia.

Umflat, balonat, un balon umblător. Oricât ai încerca să te amuzi imaginându-ţi un balon cu chip de om care se plimbă de colo-colo, fără astâmpăr, îţi cam piere cheful când te gândeşti că-n ipostaza asta poţi fi tu. Nu pentru un minut sau jumătate de oră. Ci pentru o zi. Sau câteva zile.

Apatie, lipsă de energie, epuizare. Cum e să ai o mulţime de treburi, iar singurul tău gând să fie: acum vreau să mă încui în casă şi să ies abia mâine?!

Bineînţeles şi oarecum previzibil, printre caracterizări s-a numărat şi o culoare: maro.

Am lăsat la sfârşit cuvintele cel mai des folosite. Cele care au figurat primele în listă, pentru mai multe persoane. Acestea sunt: preaplin, foarte încărcat. Explicaţiile sunt de prisos.

În care dintre cuvinte te regăseşti tu?

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

5 răspunsuri la “Constipaţia în 3 cuvinte”

 1. florica spune:

  Vreau si eu cum gasim

  • Admin spune:

   Buna Florica! Atat Casenfibra Adult, cat si Casenfibra Junior pot fi gasite in farmaciile din toata tara. Daca, totusi, nu gasesti produsul in zona ta, te rog sa ne anunti! Multumim! O zi minunata!

 2. Diana spune:

  Preaplin. Și gândește-te cum e când ești însărcinată. Multe femei au problema aceasta în acele 9 luni. Deci preaplin la cub 🙂

 3. e atunci cand te simti bine.Caenfibra are cntraindicatii? spune:

  M-am indragostit si eu de avocado.Folosesc frecvent la salate sau diverse paste.Este exceptional.

Lasă un răspuns