Astenia de primăvară

primăvară

E primăvară şi simţim adesea stări de oboseală, lipsă de energie sau de concentrare. Facem faţă mai greu la programul zilnic. Uneori timpul parcă îşi pierde noţiunea, iar orele petrecute la serviciu sunt lungi, nesfârşit de lungi. Doar ca să ne facă în ciudă.

Pragul dintre frig şi cald, dintre hibernare şi revenire la viaţă este resimţit în toţi porii.

Carenţa de vitamine şi minerale din organism, condimentată cu lipsa unor exerciţii fizice regulate, duc la scăderea imunităţii organismului. Suntem mult mai expuşi astfel la afecţiunile de sezon, precum răceala sau gripa. Toate acestea cumulate reprezintă astenia de primăvară.

Cum să înfrunţi astenia de primăvară

Detoxifierea organismului este foarte importantă. Primăvara ne oferă, generoasă, o mulţime de surse de vitamine, fibre, minerale şi aminoacizi.

Dintre legumele de sezon, ridichea este o regină a antioxidanţilor.

Banala ceapă verde pe care o găsim pe toate tarabele îşi are originea în Egipt, unde era venerată ca plantă magică şi totodată remediu medical. Ceapa verde conţine antioxidanţi, vitamina C, vitamina B9, potasiu şi calciu. Adesea a fost asociată cu populaţii unde au existat mulţi centenari, fiind un aliment consumat frecvent de către aceştia, încă din copilărie.

Salata verde este bogată în vitamina C, fibre şi beta-caroten. Ajută la reglarea tranzitului intestinal şi contribuie la procesul de detoxifiere a organismului. În plus, frunzele de salată sunt sărace în kilocalorii şi au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale.

Pe lângă aceste alimente care nu trebuie să lipsească din dietă, nu uita să strecori în program activităţile fizice. Şi nu în mod opţional, în funcţie de culoarea cerului, de indicatorii de chef din organism sau de cantitatea de raze de soare pe metru pătrat. 🙂

Exerciţiile fizice te vor ajuta să te încarci de energie şi să fii mai încrezător.

Cu asemenea forţe în buzunar poţi să spui, din toată inima:

Bun venit, primăvară!

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns