E obositor să fii în vacanţă?

vacanţă

O întrebare paradoxală despre vacanţă:

Ţi s-a întâmplat să te întorci după o săptămână de concediu mai extenuat decât dacă ai fi avut o săptămână foarte grea la serviciu?

Uneori vacanţele pe care le aşteptăm cu sufletul la gura pot fi un factor de oboseală şi de stres. Asta nu înseamnă că trebuie evitate. Din contră. De exemplu, aşa-numitul an sabatic este o noţiune care câştigă tot mai mulţi adepţi în ţările occidentale. Un motiv de reinventare personală şi de resetare a priorităţilor.

Stres în vacanţă???

Unul dintre argumentele oboselii de după vacanţă este simplu şi psihologic: iar mă întorc la serviciu, la rutină, la tot felul de sarcini şi obligaţii de care n-am cum să fug. Unde s-au dus zilele cu plajă, mare, munte, relaxare, relaxare, relaxare? L-am putea numi „sindromul back to work”.

Dar mai există o explicaţie: modul în care ştim să gestionăm o vacanţă.

Timpul liber necesită şi el un minim de organizare: cum ne adaptăm noului mediu, ce mâncăm şi bem, cât ne odihnim.

Dacă ne comportăm în vacanţă ca şi cum ni s-ar aduce un tort uriaş, cu toate glazurile preferate, pe care-l înfulecăm fără să clipim, până la ultima firimitură, normal că senzaţia de după nu este una tocmai plăcută.

Vara a început. Bagajele sunt aproape gata. Numeri zilele rămase.

Strecoară în bagaj pliculeţele de Casenfibra, că doar nu vrei să ai de-a face cu constipaţia, hidratează-te, încearcă să aloci orele necesare pentru odihnă şi să te bucuri de arta gastronomică din alte ţări sau de aici, fără a exagera totuşi.

În plus, exerciţiile fizice se pot strecura şi in programul de concediu. O alergare matinală pe malul mării sau o înviorare sub crestele munţilor vor fi întotdeauna tonifiante.

3, 2, 1, START! Vacanţa a început!

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns