Fibrele din avocado

avocado

Te învârţi printr-un supermarket sau derulezi, oarecum plictisit, postările care îţi apar în News Feed pe Facebook. Şi n-ai cum să-l ratezi. E acolo. O reţetă exotică, un exemplu de stil de viaţă sănătos, un sfat de diversificare a alimentaţiei la bebeluşi, o ofertă subliniată cu roşu, ca nu cumva să treacă neobservată.

Acest nou V.I.P. al alimentaţiei se numeşte fructul de avocado . Este metamorfozat în Guacamole şi întins cu generozitate pe feliile crocante de bruschete. Este tăiat felii şi combinat, dimineaţa, cu măsline. Muşti din avocado , apoi îmbogăţeşti gustul cu savoarea unei măsline Kalamata.

Fructul de avocado nu este prea priceput în arta seducerii papilelor gustative. Mie mi-a luat mult timp până să-l accept. Adică, să fim serioşi! Una este să ai în faţă un bol de cireşe sau de căpşuni, o banană, un mango, o rodie. Şi alta este să ţi se ofere (pe tavă) un fruct ciudat, verde sau negru, în formă de pară, cu o consistenţă de unt şi cu un gust destul de sec.

Avocatul avocado-ului

Odată cucerit însă, te surprinzi savurând în mod normal frunctul de avocado. Ba chiar devine nelipsit. Şi salatele de vară parcă sunt mai gustoase şi mai sănătoase când, alături de roşii, castraveţi, ridichi, ardei şi ceapă verde, amesteci şi un avocado tăiat mărunt.

Acest fruct este folosit tot mai mult şi în beauty. Cremele pe bază de avocado regenerează şi hidratează tenul.

Cât despre diversificarea alimentaţiei bebeluşului, se recomandă ca avocado , datorită texturii cremoase şi fine, să fie printre primele alimente solide care pot fi introduse în meniul micuţului gurmand.

Pe mine m-a convins!  Mai gândeşte-te la cei cca. 25 de nutrienţi pe care acest fruct-minune îi conţine, printre care vitaminele A, B, E si K, mineralele, fibrele şi luteina caretonoidă.

Ce zici de un Guacamole  servit cu chipsuri de tortilla, alături de un fresh din rodii, într-o zi de răsfăţ şi soare?

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

2 răspunsuri la “Fibrele din avocado”

  1. Corina A spune:

    Avocado este un fruct bland cu sistemul digestiv imatur al bebelusului, de aceea este printre primele alimente introduse in alimentatia copilului. Asa l-am descoperit si noi adultii.

Lasă un răspuns