Fie iarnă, fie vară… hai la înot!

înot

Încă este iarnă, însă bălăceala în piscine sau la bazin nu ține cont de astfel de „vitregii”. Ne place să ne distrăm în apă. Să ne menținem corpul în formă înotând. Să-i bucurăm pe cei mici cu o astfel de activitate.

Considerat un sport terapeutic, înotul te ajută să arzi caloriile în plus și  să ai o siluetă de invidiat. Îți tonifică mușchii pectorali și fesieri, coapsele și gambele. Abdomentul tău poate deveni plat, așa cum îți dorești.

Înotul este perfect pentru a tonifia și a fortifica mușchii

Principalul motiv este că apa are o densitate de 12 ori mai mare decât aerul, ceea ce face înotul o activitate de 12 ori mai dificilă decât jogging-ul. Înotul devine astfel un exercitiu de rezistență.

Se știe că exercițiile de rezistență sunt cele care măresc forța musculară și dau definirea mușchilor. Mai mult, s-a demonstrat că înotul mărește rezistența oaselor, protejând în același timp încheieturile.

Înotul este singurul sport pe care copiii îl pot practica de la cele mai fragede vârste, doi-trei ani sau chiar mai devreme, pentru că le stimulează pofta de mâncare și le oferă un somn odihnitor și foarte liniștit, îi face mai rezistenți și le dezvoltă flexibilitatea.

În ceea ce privește protecția pielii împotriva clorului și a neplăcutului său miros, avem pentru tine câteva sugestii naturale și foarte eficiente:

  1. Protejează-ți părul cu măști hrănitoare pe bază de uleiuri și nu uita de casca de înot. Totodată, în cazul în care înoți fără cască de protecție, udă-ți părul înainte de a intra în piscină, deoarece acesta este ca un burete și va atrage mult mai puțină apă cu clor din piscină.
  2. Intră la duș înainte de a intra în bazin. Pielea se comportă la fel ca părul și se va îmbiba cu apă. Un remediu eficient este aplicarea uleiului de cocos pe piele înainte de a plonja în bazin. Acesta va crea o barieră plăcută și parfumată între pielea ta și apa cu clor. Tododată, printre multiplele lui beneficii se numără și hidratarea și catifelarea pielii, înlăturarea senzației de piele uscată, încetinirea procesului de îmbătrânire și efectul antibacterian.
Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns