eticheta

“Oriunde te duci, du-te cu toată inima.” (Confucius)

Tradus în timp sau distanţe, ritmul este cel care îţi oferă o anumită cadenţă zilnică. Este traseul de la A la B pe care îl parcurgi, în fugă sau în paşi de plimbare, atunci când A înseamnă o serie de obiective, iar B înseamnă bifarea lor.

Chiar dacă termenul “obiectiv” sună destul de academic, el poate fi mult mai atrăgător dacă ne gândim la el ca la o insulă însorită şi exotică, alintată de valurile mării, pe care ne dorim să ajungem şi către care vâslim într-o ambarcaţiune cu pânze.

Vântul ne poate ajuta să ne apropiem. Însă şi dacă vâslim, cu forţa braţelor noastre, insula devine mai repede realitate.

travel

Întrebarea nu este dacă ajungem pe insulă. Pentru că, în cele mai multe cazuri, chiar dacă ne opunem, marea tot ne duce către un ţărm.

Întrebarea este ce facem în continuare.
Rămânem pe acea insulă sau ne aventurăm mai departe, căutând alt uscat şi mai ademenitor?

Ritmul pe care îl stabilim pentru noi înşine face diferenţa dintre a percepe o zi ca plină de stres, încărcată, epuizantă, sau de a o vedea ca un şir de provocări, la care trebuie să facem faţă cu zâmbetul pe buze, pentru că întotdeauna e loc de mai bine.

În momentul în care impunem organismului nostru un ritm la care să se poată adapta, câştigăm un aliat.

O dietă echilibrată şi sănătoasă, din care să nu lipsească fibrele, pentru că nimeni nu e foarte încântat să se confrunte cu episoade de constipaţie, un somn odihnitor, o plimbare în parc, o carte bună de care nu îţi vine să te mai desprinzi, o ieşire cu prietenii, o călătorie undeva unde inima ta îţi tot dă ghes să ajungi, toate astea, împreună, creează ritmul tău.

Iar dacă mereu în ritm cu tine înseamnă mereu în paşi de vals, atunci ai câştigat! Ţi-ai găsit insula!


       

Cine s-ar gândi să savureze o ceașcă fierbinte de ceai în toiul verii?

O băutură fierbinte va crește temperatura corpului, nivelând astfel diferențele termice și, totodată, vă va menține silueta zveltă. Ceaiul nu conține calorii. Caloriile din această băutură provin din adaosul de zahăr, lapte sau alte ingrediente.

Băutură specific feminină, ceaiul este în general preferat de femei, deși din ce în ce mai mulți bărbați (aproximativ 35%) încep să-i prindă gustul. Tinerii neinițiaţi se lasă seduși de sortimentele fructate înainte de a descoperi varietăți mai subtile. Admirația pentru ceai – al cărui consum s-a dublat in ultimii cinsprezece ani – a fost urmată de o ofertă din ce în ce mai variată și de apariția unor magazine specializate. Asociat cu ideea de viață sănătoasă și de relaxare, ceaiul îi atrage în mod natural pe cei care își doresc să se simtă într-o formă tot mai bună. Cei mai mari consumatori de ceai se află printre cei care mănâncă sănătos și diversificat (alimentație bogată în fructe, legume, supe, lactate și pește).

Datorită antioxidanților pe care îi conține, ceaiul este considerat și medicament, nu doar băutură răcoritoare, relaxantă. De asemenea, ceaiul verde întărește sistemul imunitar.

Acum chiar că v-am făcut poftă de o ceașcă aburindă de ceai, așa e?


       

Ştii deja cӑ fibrele sunt nelipsite dintr-o alimentaţie corectӑ şi echilibratӑ. Suplimentul natural Casenfibra aduce un aport optim, zilnic de fibre în cotidianul tău atât de aglomerat.

Pentru momentele când ai nevoie de inspiraţie sau de un plus de bunӑ dispoziţie, ţi-am pregӑtit cu drag o colecţie de citate motivaţionale, pentru cӑ “A fura idei de la cineva, este plagiat. A le fura de la mai mulţi, este cercetare.” – Legea lui Murphy

 1. “Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi.” – Goethe

 2. “Răspândeşte lumina, iar întunericul se va risipi de la sine” – Erasmus

 3. “Viitorul. Perioada aceea în care afacerile noastre prosperă, prietenii ne sunt prieteni adevărați și fericirea ne este asigurată.” – Ambrose Bierce

 4. “Cei doi mari inamici ai fericirii sunt durerea și plictiseala.” – Arthur Schopenhauer

 5. “Dacă nu-ți convine ceva, schimbă acel lucru. Dacă nu-l poți schimba, schimbă modul în care te gândești la lucrul respectiv.” – Mary Engelbreit

 6. “Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpânește toate bunurile lumii.” – Aristotel

 7. “Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi înainte.” – Albert Einstein

 8. “Când puterea de iubire va depăși iubirea de putere, în lume va fi pace.” - Jimi Hendrix

 9. “Glumind putem spune orice, chiar şi adevărul.” – Sigmund Freud

 10. “Mai bine o dragoste pierdută, decât una neavută.” – Mircea Eliade

 11. “Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşte doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut.” – Confucius

 12. “Viaţa este o tragedie când este privită în prim-plan şi o comedie când o priveşti în plan larg.” – Charlie Chaplin

 13. “Adevărata ignoranţă nu este absenţa cunoaşterii, ci refuzul de a o dobândi” –Karl Popper

 14. “Copiii găsesc totul în nimic, oamenii găsesc nimic în tot.” – Giacomo Leopardi

 15. “Oamenii eficienţi sunt cei mai mari leneşi, dar sunt nişte leneşi inteligenţi.” –David Dunham

 16. “Chiar dacă un milion de oameni cred într-o prostie, tot o prostie rămâne.” –Legea lui Murphy

 17. “Mereu ni se pare că suntem iubiți pentru că suntem buni și nu realizăm că suntem iubiți pentru că sunt buni cei care ne iubesc.” – Lev Tolstoi

 18. “Omul are nevoie de un singur vis pentru a suporta realitatea.” – Sigmund Freud

 19. “Să pari slab atunci când eşti puternic şi puternic atunci când eşti slab.” – Sun Tzu

 20. “Când vezi că ai aceeaşi părere cu majoritatea, este bine să mai reflectezi o dată.” – Mark Twain


       

Abia aştepți să pleci peste mări şi țări, sau un pic mai aproape, dar sigur cât mai departe de oraşul în care locuieşti? Îți place să te retragi la căldură, pe o vreme rece, cu un ceai aburind sau cu un vin de culoarea rubinului? Să răsfoieşti o carte cu aventuri din ținuturi aride, în timp ce afară e vânt şi ploaie? Ai zilele de sambătă şi duminică programate până cel puțin anul viitor? Telefoanele sună încontinuu şi nu mai ştii dacă să alegi o seară în oraş, un maraton prin mall-uri sau un week-end haihui, cu bicicleta? Oricare ar fi pasiunile tale, Casenfibra este mereu în ritm cu starea ta de bine!
Adesea timpul nu este tocmai cel mai de încredere aliat şi încercăm să profităm la maximum de fiecare moment liber. Ajungem să mâncăm pe fugă şi să neglijăm odihna.
Ritmul pe care îl impunem vieții noastre este dat de sarcinile pe care le primim la serviciu, de plăcerile pe care ni le strecurăm în program, de orele petrecute alături de cei dragi sau de micile probleme pe care trebuie să le rezolvăm zilnic. Acest ritm este imprimat şi sănătății noastre.
Orele de odihnă sau de relaxare sunt combustibilul ritmului nostru cotidian.
O dimineață care începe fără un mic-dejun sănătos, preparat, care să conțină, de exemplu, cereale, iaurt şi fructe echivalează cu un start greşit.

O cafea ne ajută să ne dezmeticim şi să ne intrăm în rol. Dar, împreună cu un mic-dejun ratat, excesul de cofeină vine cu un întreg bagaj de efecte nocive: creşterea tensiunii arteriale, insomnii, depresie sau stare permanentă de agitație.
Dacă vom neglija consumul optim de lichide, vom priva şi mai mult organismul de energia necesară.
Exercițiile fizice ne ajută să ardem calorii într-un mod benefic pentru organism, să avem o stare de spirit pozitivă, să ne modelăm corpul. Dar, fiind pe fugă, probabil că le vom amâna pentru următoarea zi.
Este foarte uşor să transformăm primele ore ale dimineții, din izvor de energie, în sursă de stres, care va creşte gradual pe tot parcursul zilei, odată cu situațiile inerente cărora trebuie să le facem față.
Ritmul greşit va fi întreținut pe termen lung. Vom neglija şi celelalte mese importante sau nu le vom acorda atenție, mâncând pe fugă alimente semipreparate. Nu vom avea timp să ne relaxăm, cu atât mai puțin de sport. După o cursă zilnică plină de obstacole, seara vom fi epuizați, iar somnul ne va fi afectat, cel mai probabil, de toate alegerile nesănătoase pe care le-am făcut.
Constipația se numără printre afecțiunile care apar episodic şi care pot degenera. Aportul precar de fibre reprezintă unul dintre factorii importanți, declanşatori ai constipației.
Pentru a avea un ritm sănătos cu noi înşine, cu nevoile organismului, trebuie să respectăm câteva reguli de bază: mesele cele mai importante ale zilei nu trebuie ocolite, la fel de important este ce şi cât consumăm în cadrul acestor mese, exercițiile fizice nu au voie să lipsească din rutina zilnică, iar odihna este cea care ne va reîncărca bateriile.
Plicurile Casenfibra sunt o soluție naturală, oricând la îndemână pentru a fi în ritm cu starea de bine. Soluția Casenfibra asigură aportul zilnic de fibre şi reglează tranzitul.


         

O zi obişnuită din viața noastră înseamnă o cursă cu numeroase obstacole pentru sănătate. Această cursă devine uneori contra cronometru. Avem un program agitat, în care alocam somnului prea puține ore, neglijăm mesele principale şi preferăm gustări frugale, în pauzele din ce în ce mai scurte pe care ni le permitem.
 Suntem mult mai informați, dar adesea ne scuzăm că nu avem timp să ne preocupăm de sănătate.

Printre problemele care afectează un procent important din populație se numără şi constipația. Fie că este vorba de un stil de viață agitat, de carenta fibrelor din alimentație, de consumul redus de lichide, de lipsa exercițiilor fizice, de efectele secundare ale diverselor medicamente sau de anumite afecțiuni specifice, constipația este un factor care perturbă starea de bine a organismului.
Constipația poate afecta persoanele de toate vârstele, dar este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbați. Ea poate fi episodică (ocazională) sau cronică (pe termen lung).
Alături de o dietă variată şi echilibrată şi de un program din care nu lipsesc exercițiile fizice, Casenfibra este aliatul care asigură un tranzit intestinal regulat.
Uşor de administrat, datorită gustului neutru, Casenfibra acționează imediat şi pe termen lung în reglarea tranzitului intestinal şi creşterea senzației de sațietate.

Fie că este alături de tine în poşetă, în geanta de serviciu, în rucsacul pentru munte sau în troler-ul pentru mare, Casenfibra este aliatul tău în menținerea stării de bine!
La serviciu, printre proiecte care trebuie rezolvate urgent, ori acasă, împreună cu cei dragi, în oraş cu prietenii sau într-un safari al reducerilor dintr-un mall, în parc pentru câteva ture de alergare sau în vacanța pe care o aştepți de atâta timp, Casenfibra este mereu în ritm cu tine!