Oare ce gândeşte celălalt?

gândeşte

Ţi-ai dorit vreodată să poţi afla ce gândeşte sau ce intenţii are persoana din faţa ta?

Adesea vorbim una, însă gândim alta. Suntem învăţaţi să disimulăm adevăratele reacţii, pentru că acestea ne-ar face vulnerabili. Sau ar putea să nu fie pe placul interlocutorului. A minţi poate fi un avantaj. Nu este şi asta o lecţie de viaţă?

Expresiile faciale conştiente sunt folosite adesea ca o mască. Prin exersare, ştim să transmitem dragoste, compasiune, dezgust, consternare. În acelaşi timp, ne folosim ca niste păpuşari veritabili de aceste măşti ca să ascundem uneori alte sentimente mai intense.

Oricât am crede că deţinem controlul, că scoatem la suprafaţă doar ceea ce vrem să transmitem, emoţiile pe care le alungăm de pe faţă cu mai mult sau mai puţin efort, în funcţie de îndemânarea fiecăruia, zăbovesc pentru un timp foarte scurt în exterior, sub forma unor micro-expresii.

Micro-expresiile sunt minuscule mişcări musculare, pe care mintea conştientă nu le detectează, dar care „staţionează” pe chip pentru mai puţin de… 1/25 fracţiuni de secundă. Din momentul în care devenim mai intuitivi şi mai atenţi la detalii, putem detecta la ceilalţi aceste micro-expresii subconştiente.

Cum arată fericirea?

Astfel, cele 7 emoţii de bază sunt frica, surpriza, furia, tristeţea, fericirea, dezgustul şi dispreţul. Creierul nostru a  conceput un limbaj general valabil pentru fiecare dintre aceste emoţii. Oricât am încerca să le mascăm, ele sunt reflectate ca într-o oglindă, chiar daca ulterior încercăm foarte repede să le ascundem.

De exemplu, fericirea este asociată cu aşa-numitul zâmbet adevărat. Faţă de cel de complezenţă, la zâmbetul adevărat gingiile sunt dezvelite mai mult, ochii iau formă de semilună şi apare ridul „laba gâştei”. Cutele din stânga şi dreapta nasului, între buza superioară şi nas, devin foarte adânci.

Dacă vei exersa, vei testa şi vei experimenta micro-expresiile asociate fiecăreia dintre aceste emoţii, s-ar putea ca data viitoare să ai surpriza de a citi mult mai multe pe chipul persoanei din faţa ta.

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns