Vacanță în Granada – savurează Spania pe îndelete!

vacanță

Pășește în inima Andaluziei!

Granada. Orașul chiparoșilor, al aleilor pietruite și al amețitoarelor ritmuri flamenco. Al maurilor, al gitanilor și al spaniolilor. Garantul pentru o vacanță reușită!

Orașul al cărui nume se traduce prin “rodie”, dar care arată precum un covor țesut de cei mai pricepuți meșteșugari. In această vacanță vei păși pe un covor cu un model întortocheat, cu modelul boem al centrelor urbane europene și culorile vii şi agitaţia străduţelor înguste specifice Marocului. Un covor din care transpar faţadele albe ale caselor tipic mediteraneene, întins bine pe spinarea domoală a câte unui deal şi scăldat în soarele andaluz. Dar și construcţii noi, demne de o metropolă, se ițesc din modelul alambicat al acestui oraș-surpriză; străzi animate în permanenţă de mulţimea studenţilor (acum aflați si ei in vacanță)  uneia dintre cele mai vechi universităţi ale Spaniei; portocali care însufleţesc străzile oraşului şi înconjoară plantaţiile nesfârşite de măslini şi smochini din apropierea Granadei.

Ultimii emiri musulmani din Spania aveau să încununeze orașul cu cea mai cunoscută atracție turistică din zilele noastre. Cetatea Alhambra (“cea roșie”) trădează din plin gustul pentru artă, lux și confort al maurilor. Incredibila atenție la detalii, dăruirea meșterilor în a sculpta cu grijă fiecare cm2 , crenelurile stilizate, mozaicurile alambicate, tavanele înțesate de modele greu de imaginat,  grădinile Generalife, vederea arhitecturală de ansamblu transformă acest loc într-unul dintre cele mai vânate de pe Pământ.

La ora mesei, veți primi tapas. Tapas reprezintă porţia de mâncare pe care clienţii o primesc gratuit la fiecare rând de bere, suc ori vin comandat. Terasele şi restaurantele şi-au făcut un obicei din a oferi tapas cât mai consistent şi variat: de la somon afumat, la o porţie de pizza sau calamari prăjiţi, într-un preţ al băuturii cât mai accesibil. Cu puțin noroc, veți prinde loc la o masă de unde puteți urmări gratis un spectacol flamenco. În plină stradă, pe nepusă masă. Mai ales dacă ați ales să mâncați în centrul vechiului oraș, care se numește Albaicin.

Pentru că modul de viață al locuitorilor Granadei este un spectacol în sine.

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns