Cifrele ne ajută să realizăm impactul negativ pe care îl are constipaţia asupra calităţii vieţii copilului şi familiei:

25% dintre copiii care suferă de constipaţie vor avea aceste simptome şi în viaţa adultă

În 40% din cazuri, constipaţia debutează încă din primul an de viaţă.

Constipaţia funcţională afectează 1/3 dintre copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani.

Constipaţia afectează starea de bine a copilului şi are efecte neplăcute: defecare dureroasă, dureri abdominale, tulburări ale somnului sau scădere în greutate.

Tratamentul constipaţiei poate începe de la educaţie.

Printre cauzele constipaţiei se numără amânarea mersului la toaletă, o dietă cu exces de zahăr şi grăsimi, un aport scăzut de fibre şi lichide, nerespectarea orelor de masă, lipsa exerciţiilor fizice din programul zilnic sau anumite afecţiuni specifice.

Trebuie create acele obiceiuri alimentare benefice, care să devină rutină zilnică. Micul dejun este deosebit de important şi copilul nu trebuie să sară peste această masă, care îi va aduce necesarul de energie de care are nevoie pentru a se dezvolta sănătos.

O dietă echilibrată, din care fibrele sunt nelipsite, ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Sursele de fibre din alimentaţie sunt cerealele, pastele, pâinea şi orezul integral, fructele şi legumele proaspete.

Casenfibra Junior este soluţia cu fibre vegetale, cu beneficii imediate şi pe termen lung pentru obţinerea unui tranzit intestinal regulat.

Cele două fibre vegetale din componenţa Casenfibra sunt maltodextrina rezistentă, obţinută din amidon de porumb şi oligozaharidele din inulină, extrase din rădăcină de cicoare. Aceste fibre vegetale acţionează benefic asupra tranzitului intestinal: declanşează reflexul persitaltic, reduc gradul de flatulenţă şi pH-ul intestinal, au efect prebiotic, contribuie la sănătatea florei intestinale, hidratează şi cresc volumul bolului fecal.

Casenfibra nu conţine gluten şi are un gust neutru, astfel încât este uşor de administrat, ca atare sau amestecată cu alimente semisolide, precum iaurtul sau orice băutură noncarbogazoasă, fără să modifice textura, gustul şi aroma.


       

Obișnuiești să îți distrezi copiii cu tabere de șah, școli de artă, ore de gătit sau lecții de tenis pe parcursul lunilor de vară? Sau poate chiar cu toate?

Psihologii și experții în dezvoltarea copilului sugerează că aglomerarea programului copiilor vara nu este necesară și îi reține pe copii de la a descoperi ce îi interesează cu adevărat.

Beneficiile plictisului sunt în strânsă legătură cu imaginația, deoarece plictiseala este esențială pentru a dezvolta stimulii interni care permit scoaterea la iveală a adevăratei creativități.

Chiar dacă această capacitate a noastră de a ne plictisi s-a diminuat mult odată cu evoluția tehnologiei, experții discută de zeci de ani despre importanța de a nu face nimic. În 1993, psihoanalistul Adam Phillips nota că “Plictiseala este șansa de a contempla viața (...). Este una dintre cele mai opresive cereri ale unei adult - aceea că un copil trebuie să fie interesat-, mai degrabă decât să își facă timp să afle ce îl interesează, de fapt.”

Dacă tot e vară, lasă-l pe micuţul tău să se plictisească şi în acelaşi timp să se descopere cât mai mult! În plus, fereşte-l de soarele excesiv şi asigură-i o dietă bogată în fibre. Constipaţia nu ţine cont de vârstă şi nici nu pleacă în vacanţă!


       

Bineînțeles, ştii cum aratӑ o bamӑ!? Nu credem cӑ aceste plante cu fructe comestibile ne-au fost neapӑrat servite în supele pregӑtite de mamele noastre, sau mâncate ca legume prea des. Însӑ...

Ce ne-a şocat într-adevӑr a fost un filmuleţ aparţinând lui Jamie Oliver, vestitul chef din UK. Nişte prichindei adorabili, cam de 5-6 anişori, din grӑdiniţele din SUA, habar n-au cum aratӑ o conopidӑ. Sau o roşie. Copilaşii se uitӑ la un cartof cu aceeaşi candoare şi curiozitate cu care ar studia o reacţie chimicӑ extraordinarӑ sau ar descoperi o nouӑ formӑ de viaţӑ în galaxie. Ei cred cӑ vinetele nu sunt altceva decât... PERE! Exact!

Noi culegeam aceste fructe sau le plantam, cu mânuţele noastre, în curtea bunicilor, crezând cӑ aşa cresc şi copacii. Sau le târguiam, încântaţi de misiunea care ni s-a încredinţat, în piaţӑ, când mamele noastre ne trimiteau la cumpӑrӑturi.

Copiii NU VOR MÂNCA ceva ce nu au vӑzut în tava cu fructe sau nu s-a gӑtit acasӑ, în familie.

Este mult mai comod sӑ pui în cuptorul cu microunde o mâncare aşa-zis îngheţatӑ şi sӑ scoţi de acolo ceva care aratӑ cât de cât comestibil şi poate chiar miroase ok. Doar aromele sunt la modӑ acum! Aceste „cosmetizӑri” gastronomice nu pot masca nici lipsa de conţinut a mâncӑrurilor procesate şi supraprocesate, nici abundenţa aditivilor alimentari atât de toxici.

Sӑ nu uitӑm de constipaţie, problema cu care puiul tӑu s-a „întâlnit” de la primii paşi în viaţӑ şi pe care o poate perpetua ca adult. Fibrele îl vor ajuta sӑ aibӑ un tranzit intestinal sӑnӑtos.

O alimentaţie sӑnӑtoasӑ înlӑturӑ din start o mulţime de probleme, care pot degenera în timp.

Casenfibra Junior este soluţia naturalӑ care nu conţine îndulcitori, coloranţi alimentari sau gluten.


          

Lista de dorințe şi aşteptări pe care le propagi, conştient sau inconştient, asupra puiului tău, este nesfârşită. Acum îl vezi sau o vezi în parc, jucându-se cu alți copii, dându-se în leagăn sau pe tobogan, mimâd războaie cu lasere, pedalând vijelios pe bicicletă sau şutând spectaculos, ca un veritabil Cristiano Ronaldo. Încă de mici au început să te asalteze cu gadget-uri, iar tabletele, telefoanele, ipad-urile nu mai sunt pentru ei un mister.
Acum eşti alături de ei, cu multe emoții ascunse în buchetul de flori, în prima lor zi de şcoală. Băiețelul tău sau fetița ta cresc şi împrumută de la tine sau de la cei cu care interacționează în fiecare zi o sumă de valori şi de experiențe care le vor forma mai târziu caracterul şi stilul de viață. Mereu vor vedea un pic viața şi prin ochii tăi, părintele care le-a fost alături la fiecare pas.
Sănătatea puiului tău este neprețuită! Unele dintre semnalele sau pericolele care survin în copilărie pot degenera în timp, dacă nu sunt tratatate corespunzător.
Tranzitul intestinal variază de la un copil la altul. În plus, sunt mulți alți factori, de la alimentația propriu-zisă, la obiceiuri, stil de viață sau anumite afecțiuni care influențează tranzitul intestinal.
Când spunem "tranzit intestinal" ne referim de fapt la procesul digestiv, care începe încă din gură, în momentul în care dinții descompun particulele mai mari de mâncare, iar enzimele din salivă acționează asupra mâncării. Ulterior, în stomac, mâncarea este amestecată cu sucul gastric şi cu enzimele care descompun proteinele. Carbohidrații sunt primii care părăsesc stomacul, urmați de proteine şi de grăsimi.
Cele mai frecvente probleme digestive la copii sunt constipația, balonarea sau durerile abdominale. Acestea pot apărea din cauza consumului prea mare de grăsimi animale sau dulciuri, din cauza aportului de fibre sau de lichide insuficient, a tratamentului prelungit cu unele medicamente sau a excesului de suplimente de fier şi calciu. Dieta necorespunzătoare, nerespectarea meselor zilnice, lipsa activităților sportive, amânarea mersului la toaletă sau evenimentele care survin în fiecare zi şi care pot afecta programul obişnuit al copilului, sunt factori care contribuie la dezechilibrul tranzitului intestinal.
Fibrele vegetale asigură o funcționare optimă a sistemului digestiv şi acționează profilactic împotriva constipației. Împreună cu vitaminele şi mineralele, acestea completează nevoile nutriționale ale organismului şi sporesc imunitatea.

Fibrele sunt nelipsite dintr-o dietă sănătoasă şi echilibrată.
Casenfibra Junior asigură aportul necesar, zilnic, de fibre pentru copii, reglează tranzitul intestinal.
Soluția Casenfibra Junior este uşor de administrat, ca atare sau în combinație cu orice băutură noncarbogazoasă sau alimente semisolide, ca de exemplu, iaurtul.
O doză de 1 până la 3 plicuri pe zi (5 ml-15 ml) reprezintă un aport zilnic de 2.5g până la 7.5g de fibre.
Casenfibra Junior este mereu în ritm cu starea de bine a puiului tău!


         

Ĩncă de la primii paşi spre viață, copiii trebuie să urmeze un regim nutrițional adecvat, pentru a preîntâmpina riscurile de apariție a unor afecțiuni ce pot lua amploare.
Constipația apare atunci când, din diverse motive, copilul nu are scaun pentru o perioadă mai lungă de timp. Ĩn cca 40% din cazuri, constipația debutează încă din viața de bebeluş. Copiii alăptați la sân pot avea scaune dese, uneori câte un scaun la fiecare alăptare. Pe măsură ce copilul creşte, frecvența zilnică şi volumul fiecărui scaun vor scădea.
Se consideră că un nou-născut are de la 1-2 scaune/zi până la 6-8 scaune/zi, iar copiii peste 3 ani pot
avea scaun de la de 3 ori/săptămână până la de 3 ori/zi.
Părinții trebuie să fie atenți la reacțiile copiilor şi la simptomele ce însoțesc episoadele de constipație. Se consideră că aproximativ 10% dintre copii suferă, ocazional, de constipație.
Cauzele sunt multiple: dieta necorespunzătoare, insuficiența lichidelor din alimentație, comportament inadecvat (amânarea mersului la toaletă), stilul de viață lipsit de exerciții fizice şi de un regim alimentar sănătos, cauze genetice sau medicamentoase.
Inclusiv antrenamentul la oliță, în cazul bebeluşilor, poate fi un factor declanşator pentru constipație.
Dintre copiii care au suferit de costipație, se consideră că 25% vor avea aceasta problemă şi când vor deveni adulți.
Fibrele au un rol benefic în reglarea tranzitului intestinal şi acționează profilactic împotriva constipației. Casenfibra Junior reprezintă o nouă generație de fibre prebiotice care asigură aportul necesar, zilnic, de fibre pentru copii şi reglează tranzitul intestinal
O doză de 1 până la 3 plicuri pe zi (5 ml-15 ml) reprezintă un aport zilnic de 2.5g până la 7.5g de fibre.
Pentru administrarea Casenfibra la copii este necesar consultul unui medic pediatru.