Ai chef de evadare? Pune-ți bicicleta în mișcare!

bicicleta

Zilele frumoase, cu tot mai mult soare și vreme bună! Totul ne îndeamnă la activități în aer liber.

Bicicleta ta a supraviețuit într-un mediu închis. Sau urmează să-ți achiziționezi o bicicletă nouă.

Pregătirea „partenerului” pe două roți

Înainte de a porni la drum, nu uita să verifici:

Anvelopele: după umflare verificăm manual orice semne de deteriorare sau fisuri pe roata cauciucului sau a profilului de rulare.

Jantele: dacă există vreo deformație de mare dimensiune la o frână cu disc, jantele trebuie reparate sau schimbate. În cazul frânelor V trebuie verificată și starea suprafețelor de frânare ale roților.

Frânele: verificăm uzura plăcuțelor de frână. Saboții și cablurile frânelor trebuie să fie fără deteriorări sau crăpături.

Butucul roții: dacă se mișcă atunci când e strâns în furcă sau dacă rulmenții au un joc în gol, e nevoie de un reglaj.

Furca: la o furcă telescopică piesele trebuie să fie lubrifiate și lipsite de zgârieturi, iar la una rigidă vei căuta să nu aibă crăpături sau deteriorări.

Rulmentul de ghidon: bicicleta nu are voie să trepideze dacă o mișcăm înainte-înapoi cu frâna față trasă. La ridicarea părții frontale a bicicletei și învârtirea ghidonului, rulmentul nu are voie să se întoarcă fragmentat sau să se blocheze în poziția finală.

Lanțul: să măsurăm alungirea lui pentru a vedea dacă e nevoie de înlocuire.

Cadrul: este foarte important și trebuie să nu aibă deformări sau crăpături. Cadrele din carbon, chiar și după o lovitură a unei pietre, necesită o examinare profesională.

Angrenajul: strângerea șuruburilor poate rezolva pe termen scurt o trepidație laterală, însă dacă trepidează axele, acestea trebuie schimbate.

Schimbătorul de viteze: cea mai frecventă defecțiune a celui din față este slăbirea șurubului, pe când cel din spate trebuie verificat să fie paralel cu roata.

 

Să ne povestești și nouă ce rute interesante ai descoperit și pe unde ai călătorit! 🙂

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

2 răspunsuri la “Ai chef de evadare? Pune-ți bicicleta în mișcare!”

  1. Mihaela spune:

    Sa vad daca imi gasesc gasesc cheia de la lantul de la bicicleta. Chiar mi s-a facut pofta sa dau o raita! 🙂

  2. Andrei spune:

    Prima zi cu caldura din an ma duce cu gandul la mersul pe doua roti,fie ca e pe bicicleta,fie ca e pe motocicleta…ma uit pe prognoza meteo si incep sa imi pregatesc „calutii” pentru noul sezon de „calarit”drumurile patriei si nu numai

Lasă un răspuns