Senzații autumnale bogate în fibre

fibre

Toamna se insinuează încet în cotidian. Dar spectacolul de culori al frunzelor uscate, zig-zag-ul păsărilor care migrează și vremea mai burzuluită nu sunt singurii ei mesageri. Roadele toamnei sunt minunate, iar unul dintre ele este de-a dreptul special. Nucile sunt printre cele mai sănătoase fructe ale toamnei. Sunt bogate în grăsimi „bune”, fibre, minerale şi vitamine. Totodată, sunt sărace în carbohidraţi.

Nucile sunt bogate în fibre

Nucile, ca și alte fructe, legume, cereale și alte alimente vegetale, sunt bogate în fibre dietetice.

Fibrele se referă la porțiunile acestor plante pe care corpul tău nu le poate digera sau absorbi. În schimb, fibrele insolubile din nuci și alte fructe cu coajă lemnoasă rămân în intestine pentru a se combina cu apa și pentru a promova tranzitul intestinal sănătos.

Nucile și alte alimente bogate în fibre insolubile produc scaune mai mari, mai moi, care trec ușor prin tractul gastro-intestinal. Acest efect reduce riscul de apariție a constipației cronice, care poate duce la hemoroizi și tulburări digestive cronice.

Cu toate că nucile sunt bogate în fibre, ele sunt, de asemenea, alimente bogate în calorii. Selectează nucile crude, prăjite sau blanșate și stai departe de nucile acoperite cu sare, ciocolată sau zahăr.

Adăugă nuci la fructe cu un conținut mare în fibre -cum ar fi merele, portocalele, cireșele, căpșunile și zmeura – pentru o salată de fructe tentantă. Taie nucile, combină-le cu miezul de pâine integrală de grâu și folosește amestecul ca o acoperire pentru pește copt sau cotlet de porc copt. Adaugă nucile tăiate sau mărunțite peste o porție de cereale fierbinți. O mână de nuci simple reprezintă o gustare savuroasă și hrănitoare, gata să înlocuiască o masă, atunci când programul tău este foarte încărcat.

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

2 răspunsuri la “Senzații autumnale bogate în fibre”

  1. Mihaela spune:

    Mie imi plac foarte mult si migdalele :). Nucile le folosesc la prepararea dulciurilor de casa.

Lasă un răspuns