Ştiai că?

Ştiai că

În pas cu tehnologia, mereu descoperim ceva misterios şi spectaculos. Până la urmă trăim într-o lume plină de surprize!

Ştiai că:

  1. Pe Saturn şi pe Jupiter plouă cu diamante? Aici metanul atmosferic se transformă în cristale carbonice şi astfel rezultă ploaia cu… diamante. Pe Jupiter nestematele se topesc, din cauza temperaturilor ridicate, formându-se adevărate oceane de diamant lichid. Oare pe când ofertele de sejur all inclusive pe Jupiter sau Saturn?
  2. Inima balenei albastre cântăreşte cam 700 de kg? Balena albastră are cel mai lung intestin dintre toate mamiferele. „Doar” 250 metri. Iar limba cântăreşte doar… 2 tone.
  3. Ştiai că mierea nu expiră niciodată? Până şi în piramidele egiptene s-a găsit miere comestibilă. Daca nu eşti convins, întreabă-i pe faraoni!
  4. O îmbrăţişare scurtă, de numai câteva zeci de secunde, eliberează în corp substanţe care cresc încrederea în persoana luată în braţe?
  5. Meduzele Turritopsis nutricular par să fie singurele fiinţe nemuritoare de pe Terra? Ele sunt capabile să îşi inverseze procesul de îmbătrânire şi să revină la starea de polip, apoi să o ia de la capăt cu procesul de creştere. Cu alte cuvinte, aceste meduze pot da oricând în mintea copiilor.
  6. Ştiai că Marea Barieră de Corali are 2.600 de kilometri lungime şi între 2 şi 150 de kilometri lăţime? Amplasată în apropierea statului australian Queensland, magnifica structură este un adevărat spectacol viu, impresionant.
  7. Cifra 0 a chiulit din zorii matematicii? Chiar dacă pentru noi este cât se poate de banală, cifra 0 a apărut mai târziu, pentru că presupune un anumit grad de abstractizare. Noţiunile de „nimic”,”gol” sau „vid” erau mai greu de materializat şi conştientizat de către primele civilizaţii.
Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns