Roma de toamnă

Roma

Roma este un muzeu de artă și istorie care trăiește și respiră. Pur și simplu este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume.  Dar cu atât de mult de văzut și de făcut în orașul veșnic, l-am restrâns până la Top 5 pentru voi:

Vizitați monumentele

Primul lucru la care se gândește cineva când vizitează Roma pentru prima dată este numărul infinit de monumente istorice și locuri pe care trebuie să le viziteze în timpul avut la dispoziție. Nu este ușor, pentru că Roma are cu adevărat ceva special în fiecare colț ascuns. Pe lângă monumentele comerciale, cum ar fi Colosseumul, Bazilica Sf. Petru, Treptele Spaniole și multe altele, mergeți în oricare dintre frumoasele piețe și veți găsi o fântână semnată de Bernini sau un obelisc vechi. Asigurați-vă că vă opriți la Fontana di Trevi pentru a arunca o monedă. Astfel sigur vă veți întoarce în Roma!

Mâncați gelato

Plimbați-vă prin oraș și veți găsi o puzderie de magazine de înghețată. Străduțele întortocheate sau bulevardele sunt pline de gelaterii cu o gamă largă de opțiuni, iar gusturile si aromele sunt cu adevărat amețitoare.

Toate drumurile duc la Roma!

 

Faceți o plimbare în parc

Roma are multe de oferit, dar nu uitați de parcurile sale superbe. Parcul cel mai faimos al Romei, Villa Borghese, se află chiar în centrul orașului. Deasupra pieței Piazza del Popolo și pe tot parcursul centrului istoric, parcul găzduiește o lume a oamenilor care iau picnicul pe iarbă și în jurul iazurilor, se plimbă cu role sau cu bicicleta de-a lungul drumurilor, bucurându-se de frumoasa vreme romană. Nu uitați să mergeți pe balconul panoramic Pincho, cu vedere la centrul istoric al Romei.

Luați masa de prânz/ cina la o Osteria romană

Când ești la Roma, mănâncă precum romanii! Umblați pe străzile pitorești și veți întâlni cu siguranță o confortabilă, primitoare Osteria sau Trattoria. Acestea sunt de obicei cele mai informale locuri de servit masa. Ele sunt adesea de familie și sunt moștenite din generație în generație. Veți observa de obicei aceste locuri de la vocile puternice care vin din interior, cu prietenoșii chelneri italieni care se învârt printre mese, cu multă emfază.

Faceți o excursie de o zi

Centrul Romei este cu siguranță impresionant și are multe de oferit, dar tot ce înconjoară Roma este la fel de uimitor. Încercați să vă îndreptați în orice direcție și veți intra într-un oraș pitoresc medieval. La nord de Roma veți găsi Lacul Bracciano, înconjurat de trei orașe (Bracciano, Trevignano și Anguillara). În est este Tivoli și faimosul său centru termal spa. În cele din urmă, la sud veți găsi Castelli Romani, alcătuit dintr-un număr de orașe frumoase, fiecare cu o caracteristică proprie. Dacă doriți să vă îndreptați spre vest, veți merge direct spre coasta romană.

Arrivederci!

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Lasă un răspuns