Despre sărbători, detoxifiere şi un strop de vacanţă

Tranzit intestinal

Mai sunt 3, 2, 1 şi…

Sărbătorile bat la uşă. Pentru unii bat tare şi percutant, precum vecina care îşi revarsă nemulţumirea asupra caloriferului, pentru că iar îndrăzneşti să o asurzeşti cu paşii tăi prin casă. Pentru alţii sunt bătăi moi, abia auzite, o şoaptă care îmbie la somn şi relaxare.

Percepţia despre sărbători este diferită. Dacă îi întrebi pe unii ce fac sau unde merg de sărbători, răspunsul lor va fi: Nimic special, în vizită la rude!

Alţii abia aşteaptă o zi, o jumătate de zi, un sfert de zi liberă în plus. Ca să fugă departe şi să savureze un strop de vacanţă.

Sărbătorile de Paşte au început să împrumute tot mai mult din fastul Crăciunului. Personaje „mitologice” tind să facă o concurenţă veselă şi pestriţă lui Moş Crăciun, spiriduşilor, bradului, renilor. În loc de Moş Crăciun avem un iepuraş. E drept, încă nu s-a găsit şi un nume pentru el, dar niciodată nu e prea târziu! În loc de jucării avem ouă împodobite, în loc de reni… o găină trufaşă şi uriaşă, care uneori trage după ea o trăsură.

La nivel gastronomic, bucatele româneşti sunt delicioase, apetisante, irezistibile, dar grele, bogate în grăsimi şi uneori periculoase pentru tranzitul intestinal.

Există însă o încărcătură profundă, spirituală, a sărbătorilor de Paşte. Postul are menirea de a te pregăti, trup şi suflet, pentru a participa la un moment de intensitate maximă. Unde mai pui că organismul are astfel o binemeritată pauză pentru detoxifiere?!

Tu care crezi că este esenţa Paştelui? Tradiţia, mesajul spiritual, faptul că poţi fi alături de cei dragi sau o şansă de a evada, pentru câteva zile, din stres şi rutină?

Scris de către Casenfibra

Reprezintă o nouă generație de fibre, cu beneficii imediate şi pe termen lung în prevenirea constipației şi în obținerea unui tranzit intestinal regulat.

Un răspuns la “Despre sărbători, detoxifiere şi un strop de vacanţă”

  1. Alex V spune:

    Salut! Din pacate, am ajuns sa ne setam mult mai mult pe mancarea festiva decat pe festivitatile in sine. Multi parca sunt la un concurs, in care castigatorul este cel care da iama in cele mai multe platouri. 🙂

Lasă un răspuns